Vandaag van Valreal naar Avignon 74 kilometer. Het was nog wel behoorlijk fris vanmorgen en veel wind. Maar de wind hielp ons om vooruit te komen, ook wel weer eens lekker als het weer een beetje meezit. Onderweg scheurde ons een motorrijder ons als een idioot voorbij dat wij allebei zoiets hadden van als dat maar goed gaat. Nou dat ging het dus niet want een aantal kilometers verder lag de motor op het wegdek en de bestuurder lag in de goot van de weg te kermen. Een twintigtal meters verder lag een vuilnisbak over de straat, maar gelukkig waren er al 3 mensen bij zodat wij zijn doorgefietst. Het verliep voor ons prima windje in de rug dus wij hadden al snel een behoorlijke afstand afgelegd. En wij zaten om 8 uur aan de koffie.
Hier in La Baume-de-Transit bij dit barretje hebben wij koffie gedronken.
Het was overigens een komen en gaan van mannen als vrouwen die even een bakkie koffie kwamen halen en weer gingen . Zo ook wij want we hebben nog een stukje voor de boeg. Maar wat is het een mooie omgeving geweldig om hier doorheen te fietsen, vooral de rust die je hier aantreft. Dit kan je niet uitleggen zoiets moet je zelf ervaren. En toen wij Suze-la-Rousse binnen fietsten zagen wij dit kasteel
Een prachtig Kasteel en als je komt aan rijden dan rij je er als het ware zo tegenaan.
Dit is toch een prachtig gezicht als je zo komt aan fietsen.
Na de foto’s weer verder richting Gaderouse daar aangekomen hebben wij daar heerlijk op een dorpspleintje zitten genieten van ons frisje en van het vrolijke, relexte dorpsleven. Maar we moeten weer verder, op naar Avignon.
En dan fietsen wij over een viaduct heen en dan zie je een lange grote file op de snelweg. Dan ben je toch blij dat je met dit mooie weer op de fiets zit.
Wat is het toch heerlijk om zo op de fiets te genieten van het prachtige uitzicht. Zo nog een aantal kilometers door dit landschap gereden en jawel Avignon komt in zicht. En om 13.00 uur kwamen wij op de camping aan. Hier werden wij heel vriendelijk geholpen door een mevrouw en die ons een heel mooi plaatsje op de camping gaf. Gelijk even geïnformeerd waar wij moesten zijn voor het boeken van onze hotel kamer, hiervoor moesten wij bij het hotel zijn. Hier hebben wij van woensdag tot zaterdag een hotelkamer met ontbijt geboekt en hier kunnen wij ook onze fietsen en bagage inleveren bij Soetens. Na dat wij dit allemaal hadden geregeld hebben wij de tent opgezet en toen de stad in. Op de te terugweg naar de camping wat eten meegenomen en jawel hoor het stel uit Rotterdam, Susan en Hessel waren ook op de camping aangekomen. Wij hebben gelijk voor vanavond afgesproken om een afscheidsborrel te drinken in de stad. Want zij blijven nog 2 nachten hier dus zullen wij elkaar niet meer tegen komen. Wij hebben in de stad op het grote plein een tarresje uitgezocht en hebben na eerst koffie en daarna het bier en de wijn, heel gezellig met elkaar zitten kletsen. En tevens genieten van allerlei activiteiten en het was heel druk. Gezinnen met grote en kleine kinderen lopen hier tot s’avonds laat zelfs nog om half elf toen wij weer teruggingen naar de camping. Het was een zeer gezellig afscheid.
Zo tot zover onze aankomst in Avignon en groetjes van
Wil en André