Het was vanmorgen weer helemaal droog alleen onze natte kleren en schoenen nog niet, dus het natte spul in een plastic tas en vanmiddag op de volgende camping maar even een lijntje spannen want het wordt vandaag weer prachtig mooi weer. Vandaag gaan wij van Crest naar Valreas. Het was vanmorgen vroeg nog best koud maar bij de eerste klimmetjes heb je daar niet zo’n last van maar als je naar beneden gaat wel. Dus het jack maar even uit de tas. Maar het werd al gauw weer heerlijk warm weer, het was vandaag weer een genot om op de fiets te zitten. En met dit mooie weer ben je snel de regen en onweer van gisteren vergeten. Het was wel weer een stevige rit maar het klimwerk was wat gelijdelijker maar wel langer want we hadden nu een klim 5% over 3000 mrt
en een van 7% over 4000 mrt. En daarna nog een 8% over 1200 mrt. En daarna nog een paar korte van 5 tot 7% dat was dus wel te doen vandaag.
Dit is de brug in het stadje Crest eindelijk weer een klein beetje water in de rivier.
De voornaamste bezienswaardigheid van Crest is de Donjon uit 1217, het restant van een grote vesting die op bevel van Lodewijk XIII ontmanteld is.
En vanmorgen vroeg zijn wij door de Pas de Lauzun gegaan
De rotsen hangen helemaal over de weg heen.
En toen wij door de Pas waren gefietst zagen wij dit, prachtig toch.
En het zonnetje er weer heerlijk bij, zo ben je snel de regen van gisteren vergeten.

Nadat wij deze mooie omgeving hadden bewonderd was het ondertussen tijd voor koffie en dat hebben wij in Saoû gedaan op een dorpspleintje.
Op dit pleintje met kerk zaten wij aan de koffie onder de parasol

Het zat wel lekker daar maar zo komen wij niet op de plaats van bestemming, dus weer op de pedalen. Op naar de volgende koffie stop en die was 20 kilometer verder in La Begude-de-Mazenc. En hadden wij eerst koffie en daarna nog een crepe gegeten. Zo nu het lijf weer gevuld en koffie genoeg gehad op naar Valreas. Ondertussen onderweg nog met 2 Nederlanders gesproken die langs hun kinderen tijdens de reis.
En wat je allemaal tegenkomt onderweg, prachtig om zien.

In Valreas op de camping aangekomen deed de camping baas behoorlijk bijdehand, hij deed in eerste instantie voorkomen of geen plek meer was. Maar heeft er alsnog een voor ons geregeld. Er dus plek genoeg. Nadat wij de tent hadden opgezet eerst een waslijn gespannen om onze natte zooi van gisteren te drogen en daarna naar de Aldi. Vanavond in het centrum wat gegeten op een plein met live muziek.
Gein op het plein met live muziek erbij.
Lekker gezellig tijdens het eten.
Zo voor vandaag is dit het.
Groetjes vanuit weer een zonnig Frankrijk van Wil en André.