Vanmorgen weer om 5.15 uur opgestaan want we hebben 77 kilometer voor de boeg en als we het boekje moeten geloven dan word het weer een zware tocht. Vandaag gaan wij van Condes naar Buchin. Overigens hebben gisteren het hoogste punt bereikt van onze tocht. De start vanmorgen begon gelijk goed Wil moest de eerst 150 meter gelijk al lopen en dat is nog maar de eerste klim. Maar toen Wil eenmaal op de fiets zat ging het gelijk lekker rustig aan licht naar beneden, dit hadden wij wel verdiend na gisteren. Maar wij zijn nog maar net oppad dus wie weet wat we nog tegoed hebben voorlopig gaat het wel lekker zo. En onderweg nog wat foto’s maken, dat gaat een stuk makkelijker als je niet hoeft te klimmen want dan moet je aldoor weer opgang zien te komen.
Dit is de rivier Ain de camping lag ook aan deze rivier en deze gaan wij nog kilometers lang volgen.
Gisteren hebben wij een stel uit Rotterdam ontmoet op de camping e n die gingen dezelfde route en ook op zoek naar koffie. Dat is trauwens het gesprek van de dag onder de fietsers dat er bijna nergens koffie of fris te krijgen is. Maar als het goed is komen wij nu in iets grotere plaatsen dus daar moeten wij zeker koffie kunnen krijgen. Maar wij kwamen nog een brug tegen waar een verhaal aan vast zit.
Blues stelt op zich niet veel voor, maar is in de geschiedenis bekend geworden door de veldslag van Ricoty. In de 13 de eeuw werd een klein stukje land betwist door Blyes en het aan de overkant van de Ain gelegen stadje St.Jean-de-Nost. Al snel dreigde Blyes het onderspit te delven. Toen brachten de Blyards, volgens de legende, hun vrouwen in stelling. Deze stelden zich in slagorde op tegenover de troepen van St.-Jean, draaiden zich om en tilden en masse hun rokken op.De tegenstander stond aan de grond genageld bij zoveel vermetelheid en trok zich terug, letterlijke uit het veld geslagen door die verpletterende aanblik. Overigens, heden ten dage is het dorp het aantal damesderrières waarvan je steil achterover slaat, op de vingers van één hand te tellen.

Zo na de foto van de brug weer verder naar Poncin en toen wij op zoek waren naar koffie kwamen wij in Poncin op een pleintje en daar was markt, maar ook koffie. De Rotterdammers zaten er ook net. Nog even zitten kletsen over de route en de Garmin en toen stapte zij weer op. Wij namen nog een bakkie, en daarna zijn wíj nog even de markt over gegaan en hebben we lekker wat fruit gekocht. Bij de bakker was niet zoveel bijzonders meer. Wij weer op pad en net buiten de stad hebben wij op een muurtje gezeten en lekker fruit gegeten. In Chateau Gaillard een lekker broodje gegeten en tonic gedronken. Ook de Rotterdammers zaten er en aten hier wat lekkers. Daarna nog even naar de Super U boodschappen gedaan. De laatste 20 kilometer vielen niet echt mee, langs de snelweg en bloedheet maar om 14 uur waren wij op de camping. Wij moesten alvast masr een plekje uitzoeken want de mevrouw bij de receptie vond het te warm om te werken dus moesten wij na 16 uur maar terug komen. Dan eerst maar een ijsje en een tonic, en daarna de tent opgezet
Even bij de groenteboer langs voor wat fruit.
En voor antiek kan je hier ook op de markt terecht zowel in als verkoop.
En de horloge maker ontbreekt ook niet op de markt.

Zo dit was voor vandaag de berichten wij groeten jullie vanuit een smoor heet Frankrijk.