Vanmorgen om 7 uur op de fiets, nadat Wil eerst de lerares nog een goede reis te hebben gewenst. Het ging lekker vanmorgen, wel wat stevige klimmetjes maar lekker fiets weer. Wel overal donkere luchten om ons heen met af en toe wat gerommel en af en toe een paar spatjes. In Bainville-aux-Saules zagen we een restaurant, daar konden we geen koffie krijgen maar de eigenaar stuurde ons naar de overkant daar konden we koffie krijgen. Toen we net zaten en de koffie net hadden besteld kwam de lerares om de hoek en kwam gezellig bij ons zitten. Ze was eigenlijk van origine actrice en toen ze geen werk had is ze naar de universiteit gegaan en heeft haar acte Duits gehaald en is ze verder gegaan zodat ze ook eindexamen kandidaten kan les geven. Daarbij doet ze af en toe nog acteer klusjes bijvoorbeeld voor TV of de Parade. Een zeer leuke vrouw getrouwd en 2 meiden van rond de 20 jaar. Na een paar bakken koffie grande aulait en bij weer een uur verder zijn we ieder weer ons weegs gegaan. Wij wilden om 12 uur op de camping zijn. Maar om 11.45 uur waren we bij de camping, maar de camping bestond niet meer. Er hing wel een briefje met het adres van een andere camping 9 km verder op. Dus als wij willen slapen dan maar 9 km verder fietsen je moet tenslotte toch wat. Ecolonë in Hennezel toen wij daar eindelijk aankwamen was het een geitenwollensokken colonie wat een rommeltje zeg ik kon mijn lachen daar niet houden. Wat een figuren liepen daar rond zeg. Ze hielden geiten, kippen en ze verbouwde groente en fruit dit alles voor eigen gebruik. Tevens werden er allerlei workshops gegeven. De telefoon moest op vliegtuig stand i.v.m de stralingen. We mochten er alleen speciaal zeep en toiletpapier gebruiken en dat konden we in de winkel kopen. En vanavond konden wij mee eten, een buffet, een toetje en koffie/thee. Alles vegetarisch. Wij laten ons eens lekker verrassen vanavond. We hadden trouwens net de tent opgezet en toen begon het toch te regenen en te onweren, maar dat maakte ons niet meer uit wij zaten mooi droog. Maar ja dus weer geen Internet, maar het eten was overigens prima. En s’avonds nog een lekker ijsje gehaald schepijs heerlijk stratiatella. Het zijn heel apparte vogels daar maar toch best wel aardig. Sommigen kwamen een praatje maken en vroegen hoe wij het vonden. Er waren twee vrouwen bezig de pruimboom die tegenover onze tent stond te plunderen. Een klein vrouwtje stond te springen om bij de pruimen te kunnen komen, ze zij tegen mij jij bent lang genoeg maar je blijft mooi zitten. Ik zeg ja natuurlijk ik vind het een prachtig gezicht zo’n springend veulen. Toen zijn ze maar weer weggegaan. Maar ondanks dat het apparte mensen zijn hebben ze het hier prima voor elkaar.
Groetjes van de geitenbreiers Wil en Andrè


Van deze kerkjes zijn er heel veel van in Frankrijk.