Ik kan nog steeds geen foto’s uploaden dus dan maar geen foto’s
Gister avond viel ik in de prijzen door heet water over mijn kuit te gieten met een wel gemikte schop.
Ik zou even gauw een foto maken en terwijl ik opstond gleed ik weg en schopte toen het keteltje heet water om en dat belande op mijn kuit. Gelukkig werd er door Wil de bidons met lauw water over mijn kuit gegooid en vervolgens ben ik gelijk in het water bij het strandje gaan staan om te koelen, maar toch een behoorlijke brandblaar op mijn kuit en voor een periode behoorlijk pijnlijk. Maar goed alles went dus dat ook hoe vervelend het ook is. Maar vanmorgen totaal geen last meer van mijn kuit de enorme blaar was nog mooi dicht, en nu de lange broek maar aan i.v.m de zon, ben zo al mooi gekleurd.Vanmorgen weer optijd opgestaan en even gekeken waar wij eventueel ergens op de
route bij een EHBO post of huisarts in Nederland terecht konden want wij stonden namelijk in Bocholt België .En na wat google in Maastricht bijna op de route een medisch centrum en daar zat een huisarts. Even bij de assistente van de dokter gevraagd of deze nog even tijd had om naar mijn kuit te kijken. Nou dat was geen probleem hij was met zijn patient bezig en dan was ik gelijk aan de beurt.Bij het aanzien keek de arts behoorlijk bedenkelijk om vervolgens met een prikker rondom de blaar in mijn kuit te prikken om te kijken of ik daar nog wel gevoel in had. Maar wij vertelde hem dat wij op door reis waren naar Zuid-Frankrijk, met de auto vroeg hij nee met de fiets dus. Maar dat is in iedergeval een goeie beweging voor dat verbrande gedeelte zij hij. Maar hij begreep de situatie volledig en zorgde dat wij medicijnen mee kregen zodra de blaar stuk ging dat wij er een zalf op kunnen smeren met wat verband de arts schatte in dat 4 meter verband voldoende zou zijn en dat 5 x. Maar vroeg hij waar gaan jullie nu naar toe, naar Sint Geertruid, dus heeft hij voor ons nog even op internet gezocht naar een appotheek die op onze route lag zodat wij niet moesten omrijden. Zo dat was het verhaal kuit.Maar wij zijn vanmorgen net buiten Bochold via het trekpad dit hebben wij ongeveer 40 kilometer volgehouden. En ik maar denken dat wij langs dat trekpad getrokken zouden worden, niets was minder waar. Nadat wij enkele keren waren gestopt om foto’s te maken en wat water te drinken, rolde wij zo Maastricht in. Hier hebben wij op een terrasje aan de Maasboulevard heerlijk aan de koffie met een appelvlaai gezeten om daarna naar naar het Medisch centrum te verhuizen. Maar daar vandaan was het nog maar 8,5 kilometer naar de boeren camping in Sint-Geertruid. Onderweg nog even bij de Lidl langs maar die was wegens verbouwing gesloten. Nou tegenover de Lidl was een lunchroom dus dan hier maar een terrasje pikken, een heerlijke verfrissende tonic en een aarbeien sorbet. Gelijk even gevraagt of er nog een super in het dorp was, nou die was 150 meter verder de Plus dus. Hier nog even met een man staan te kletsen, hij vroeg waar wij heen gingen en hoeveel buitenbanden of wij mee hadden, nou geen dus. Hier begreep hij helemaal niets van want als je naar Zuid-Frankrijk op de fiets gaat dan slijten je banden toch. Hij moest toch nog even mijn voorband inspecteren maar ik vertelde hem dat ik het grootste stuk op mijn achterwiel reed. Ook deze boeren camping is weer voortreffelijk, alles is hier tot in de puntjes verzorgd en een zeer gezellige en behulpzame eigenaar.
Tot zover dit verslag en helaas weer zonder foto’s ik hoop dat het morgen wel lukt.
Groetjes van Wil en André uit zeer warme Sint Geertruid 33 graden.

Vanmorgen vanuit Bochold vertrokken langs deze trekvaart tot het begin van Maastricht.
En zoals je kunt zien blad stil weer, en geen rimpeltje in het water. Prachtig toch.

En zoals je kunt zien net voor Maastricht licht de rivier ook bijna droog.

De paarden hebben in iedergeval nog water.