Vanmorgen om half 8 vertrokken uit Loenen aan de Vecht ze zijn hier de camping aan het veranderen en dat komt niet tengoede van de camping gasten. Er waren maar 4 toiletten en douches beschikbaar. Wij stonden zo ver weg dat wij daar helemaal op de fiets naar toe moesten. Zeer slecht dus deze keer. Maar goed je kunt niet alles hebben in het leven, het weer is heerlijk nauwelijks wind en dat is toch wel prettig en zeker langs de Vecht mooi stil water voor mooie foto’s
Kwart over 10 kwamen wij in Culemborg aan hier bijna alles nog dicht maar in de binnenstad van Culemborg troffen wij bakker Bart en die had koffie voor ons en natuurlijk appeltaart. Op het terras zat een wat oudere man, hij was op de racefiets en hij kwam uit Rijpwetering en was onderweg naar Uden daar had hij een familie feest, nou was hij niet zo erg van de familie feesten en had zijn vrouw alvast maar met de auto vooruit gestuurd dan kon hij in iedergeval met de auto terug. Was ook zeer geïnteresseerd waar wij naar toe gingen, dat vond hij best wel knap aangezien onze leeftijd.
Een lekker bakkie koffie bij bakker Bart

Het uitzicht vanuit onze koffie hoek over het plein.
Na de koffie weer verder en eerst nog even langs de Aldi omdat alle winkels in Bruchem op zondag dicht zijn. Terwijl ik bij de fietsen stond te wachten werd ik aangesproken door een vrouw die aan mij vroeg of wij een lange fietstocht maakte en hoeveel kilometer onze totale tocht was. Ik vertelde haar dat wij naar Zuid-Frankrijk gingen richting Avignon en de Canmarque en dat onze reis ongeveer 1700 kilometer zou zijn. Dat vond ze geweldig want ze kwam zelf ook uit Frankrijk dus werd er hier ook nog even wat over Frankrijk verteld en of wij via Luxemburg gingen, ja dus. Dat vond ze helemaal geweldig en wenste ons nog een hele mooie fietstocht en vakantie toe. Wij werden luit toeterend uitgezwaaid. Zo na dit gezellige praatje weer verder op de fiets richting de waalbrug.

Zo nu nog een klein stukje en dan zij wij bij de boeren camping in Bruchem kijken hoe het hier is. Wij werden uiters vriendelijk ontvangen en na de betaling door verwezen naar een caravan op het terrein waar wij ons moesten melden bij een mevrouw. Deze zeer vriendelijke vrouw bracht ons naar onze plaats en als wij nog wat nodig hadden een verleng snoer of zoiets dan kan ik bij haar terecht geen probleem dus. Nadat wij de tent hadden opgezet en koffie gezet zaten wij in de schaduw naast de tent. Toen kwam mevrouw aan lopen en zij, wij hebben een prieeltje en daar kunnen jullie ook gaan zitten daar staat een tafel en 2 bankjes en dan zitten jullie lekker in de schaduw. En mochten jullie het koud krijgen dan mogen jullie de kachel aansteken. De voorzieningen zijn hier voortreffelijk en ook de mensen van de camping. Wij zitten nu op kruip afstand van de toiletten en de douche.
Hier ons prieeltje met kachel.
Zo dit is het voor vandaag ik ga de kachel nog even aansteken het is nogal koud vandaag.
Groetjes van Wil en Andrè uit Bruchem