Weer heerlijk geslapen alle twee en heerlijk buiten ontbeten, na het ontbijt een heerlijke bak koffie en nog lekker even lezen. Om half twaalf zijn we Echternach ingegaan er was hier vandaag een of ander feest of Braderie of zoiets. Maar wel heel erg gezellig heel veel mensen in klederdracht, wat toch wel voor een speciaal sfeertje zorgde aan het bezoek van het centrum hier. En wij zijn aan de borrel geraakt bij een Fransman die met allerlei soorten likeur hier stond om het te verkopen. Wij hadden besloten om een aarbeienlikeur aan te schaffen, maar vervolgens kregen wij van allerlei andere likeurs een maatbekertje vol om van te proeven de een nog lekkerder dan de andere maar wel allemaal 18% en hoger. Ook had hij nog een cassislikeur van 24% die was wel bijzonder lekker zodat wij die ook nog maar hebben meegenomen. De Fransman bleef ons maar met zijn likeur bestoken, maar uit eindelijk zijn wij toch maar gestopt met dat proeven want we begonnen het al aardig in de benen te voelen.
De abdij van Echternach.
Met enorme zijvleugels.
Een kolossaal gebouw.
Enkele foto’s van de binnenkant van de abdij
Een graftombe.
Prachtig houtsnijwerk op de banken.
Heel veel mensen in klederdracht heel mooi.

Echt heel mooi om te zien.

Ook de orgelman is van de partij.
Zelfs de poes is van de partij.
En hier de likeurkar van de Fransman.

Nadat wij dit allemaal hebben bekeken zijn we nog even langs de warme bakker gegaan voor een heerlijk stokbrood. En daarna rustig terug gelopen naar de camping, om de dag heerlijk in het zonnetje af te sluiten.
Groetjes van ons.