Vandaag was het de dag van Mullertaltrail route 1 van 40 km. Wij zijn om 7.50 uur van start gegaan met een beetje mistig weer, maar het was niet koud. Want in het bos was het gelijk zweten, dit kwam waarschijnlijk door de vochtige lucht. Het had de nacht er voor enorm geonweerd en het heeft hier enorm geregend. Het was dus vreselijk nat in het bos en dat kwam onze wandeling niet echt tengoede. Wij moesten over hele smalle paadjes en daar lagen allemaal stenen en kiezels en dan de vele stenen trappen die wij op en af moesten, alles spek glad dus dat was echt oppassen geblazen. Zo verliep onze tocht niet echt heel snel en zeker in het begin niet daar wij echter langs en tussen de gigantische rotsen door moesten. Dit ging met het nodige klauter werk gepaard, en daar het zo nat en glibberig was waren wij af en toe net acrobaten. Maar na ongeveer 20 kilometer werd de toch iets vlakker met af en toe nog wat smalle glibberige paadjes. Hier en daar kwamen we nog wat opstakels tegen in de vorm van omgevallen bomen die onze wandelroute dwars boomden. Dus bij een enkele konden wij er onder door en bij andere moesten wij daar overheen klauteren. Maar de tocht opzich was in een woord geweldig, wat een belevenis werkelijk een pracht om hier door en langs te lopen. Maar dit hield dus wel in dat wij de eerste 20 kilometer niks op konden schieten, wij liepen ongeveer 3 kilometer per uur dus dat zegt genoeg. Gelukkig werd het na de 20 kilometer een stuk vlakker dus konden wij de pas er weer redelijk goed inzetten. Tot overmaat van ramp kregen wij ook nog een omleiding, om dat ze in het bos bomen aan het kappen waren wat voor ons weer 4 kilometer extra was. En geloof het of niet tijdens deze tocht nergens een cafe of restaurant op de route, dus geen koffie of fris. Maar na ruim 10 uur wandelen kwamen wij weer in Echternach aan en daar het eerste de beste tarras genomen om een heerlijk kopje koffie naar binnen te werken, wat was dat heerlijk zeg. Daarna naar het busstation gewandeld waar wij de auto hadden geparkeerd, en van hieruit weer terug naar de camping. Dit was echt een prachtige wandeltocht wel heel erg zwaar maar door het prachtige wat je onderweg tegen komt is de vermoeidheid snel vergeten. En geen blaren van deze lange wandeltocht en de volgende dag hoegenaamd geen spierpijn.
Nu hier volgen enkele foto’s van onze zeer mooi wandeltocht.

Kijk zo begon het rugzak op en gaan.
En zo gingen wij van start, je kunt wel zien dat alles spekglad is.
En veel smalle en glibberige paden.
Voorzichtigheid kent geen tijd.
Wat is de natuur toch mooi.
Hier moesten wij tussendoor.
Kijk het is mij gelukt hoor.
En nu weer voorzichtig verder.
Maar de vlakke stukken waren ook prachtig mooi.
Zo dit was het voor deze dag en nu uitrusten voor de volgende route en dat wordt waarschijnlijk route 3.