Vanmorgen konden wij de tent mooi droog inpakken en dat is best wel weer eens lekker. Wij zijn vandaag vertrokken vanuit Prad am Stilfserjoch, Bozen naar Nalles een ritje van 70 km vandaag. Om half 7 zaten wij alweer op de fiets, en wij fietsten door een grootte fruittuin het zijn allemaal appel wat ze hier verbouwen en druiven. Maar waar wij vanmorgen door heen fietsten was het voornamelijk appels. En dan wordt het s’morgens nog beregend ook en dan nemen ze ook het fietspad gelijk mee. Wij waren in iedergeval zeik nat, onze etappe loopt grotendeels parallel aan de Sudtiroler Weinstrase door een paar leuke wijndorpjes op heuvels aan de rand van het dal. Op die heuvels wordt wijn verbouwd; de brede dalvloer daarentegen is een zee van appelbomen. En daar gingen wij dus tussendoor. De Sudtiroler Weinstrase is de oudste wijnroute in Italië. Sommige Internationale bekende wijnen stammen oorspronkelijk uit dit gebied, zoals de Gewurtraminer, de Vernatsch en de Lagrien. Daarnaast worden ook druivensoorten van elders verbouwd, zoals bv. Chardonny, Weisburgunder en Blauburgunder. Ik persoonlijk heb liever een biertje maar smaken verschillen. Om 8 uur hadden wij er alweer 30 kilometer opzitten, en kan je merken dat je weer in een land bent waar weer op de straat geleefd word, want hier kan je al om 8 uur terecht voor een kopje koffie en is het een gezellige drukte op het terras. En dat was in het plaatsje Kastelbell, een leuke koffie tent met een gezellig terras en hier kon je ook broodjes krijgen.

Het zijn bijna allen maar appels die hier geteeld worden.
En dan die dorpjes waar wij doorheen fietsen het is net een sprookje.
Na de koffie dus weer verder richting Naturns en vervolgens naar Algund, hier troffen wij een oude brug aan over de Adige ook weer helemaal van hout.
Hier kunnen 2 fietsers elkaar niet passeren als zij net zoveel bepakking mee hebben als wij.
De brug vanaf de zijkant gezien.
Een stuk verder komen wij een soort elektrische centrale tegen die gevoed word door water wat van de bergen en van de rivier af komt.
E n dat ziet er dan zo uit als hier boven.
Het ging vandaag super snel omdat wij het grootste gedeelte daalde en dat was heerlijk nadat wij gisteren bijna de hele dag klimwerk hadden gedaan. Om half twaalf waren wij al op de camping alleen de laatste 3 kilometer waren behoorlijk steil nou ja als dat alles is over 70 kilometer dan hebben wij vandaag niets te klagen. Nog een paar foto’s van de omgeving en dan sluit ik het voor vandaag weer af.
Kijk en zo zitten wij lekker uit te zakken de rit nog even nalopen een bakkie koffie zetten en dan vanmiddag nog even naar de buurt super, en het is hier weer rond de 30 graden dus wat willen wij nog meer, naar Rome.
Groetjes Wil en Andre.