Dag 22
Maandag 29 Juli 2013
Het heeft bijna de hele nacht geregend, volgens Wil tot 4 uur, en om 6 uur was het nog pik donker. Dus we zijn lekker blijven liggen tot 7.15 uur en om 9.30 uur zijn we op de fiets gestapt na een lekker ontbijt en natuurlijk een bakkie koffie. Het begon gelijk al met een flinke klim, vanuit het rivieren dal naar het dorpje boven( onze camping lag aan de rivier). Verder was het vandaag zeer afwisselend soms steil en dan weer vlak, en we hadden soms vreselijk afremmend asfalt. In Oloron St. Marie eindelijk onze eerste koffiestop, lekker op het terras. op 230 mtr. hoogte we gaan omhoog hoor. Hier zagen we ook verschillende wandelaars. We gaan vandaag naar een hoogte van 500 mtr. Het was een mooi gezicht de hoge pyreneeén en nu zitten we er midden in. En dan te bedenken dat we morgen naar 1640 mtr. hoogte moeten. In Accous hebben we even gezeten en een ijsje gegeten en wat gedronken, tevens gevraagd waar de camping was. Nou dat was heel makkelijkwe moesten recht door, we reden er zo naartoe. Op de camping aan gekomen was er een Franse mevrouw zo vriendelijk om de campingbaas even te bellen. De campingbaas kwam gelijk, het was een oud baasje die zelf de boel aan het schoon maken was. We kregen een mooie plak van de oude baas en een speciaal tarief 2 euro en een stempel. Hij wilde beslist niet meer hebben want wij waren pelgrim gangers, en die hadden het al zwaar genoeg vond hij. De camping was naast de Supermarkt Inter Marché, en daar naast een startplaats voor para glijders. Het werd koelde hier vanavond wel behoorlijk af tussen de bergen, het werd gewoon koud en dat zijn we niet meer gewent.
Groetjes vanuit Accous van Wil en André

We komen er steeds dichter bij de pyreneeén.

En als je het zo ziet is het net of je naar beneden gaat, nou niet dus.

Geweldig mooi hier, en hier zijn we onder door gefietst.

Even stoppen op het plein.

En morgen moeten we over die top heen.

De para glijders in de lucht.