Dag 21
Zondag 28 Juli 2013
Om 6.15 uur werden we wakker, en alles rustig op ons gemak gedaan, en weer een ontbijt met koffie. We zijn om 8.30 uur vertrokken, Vera was al wat eerder vertrokken en die hebben we een goede reis gewenst. Op weg eerst richting Dax, nou dat was een behoorlijke onderneming, weer eens een weg opbreking en niet zo’n kleine ook. Eerst eens gekeken of we via een andere weg weer op de route konden komen, maar dit was geen optie want dan moesten we 17 km omrijden dus niet. Dan maar kijken of we door de opbreking konden komen, er stonden overal kranen en vrachtwagens. We dachten dat het schafttijd was want alles stond stil, dus dit was onze kans om hier dwars door heen te gaan. Uiteindelijk via zandweg en bagger paden kwamen we weer aan de andere kant op de route. Hier ontdekte we waarom alles stil stond, het is vandaag zondag dus dan werken ze niet, dat was wel even lachen hoor, dat we daar nu pas achter komen. Maar ja als je al zoveel dagen op de fiets zit raak je de tel en de dagen wel eens kwijt, maar goed we gaan weer verder. Na een tijdje kregen we de eerste klim van 6% en dat over 1 km dus heel best te doen. Dus moesten we eerst maar eens aan de koffie, dat hadden we best wel verdient. Na het genot van koffie gaan we weer op pad, en het landschap begint hier al aardig te veranderen. En na enige tijd krijgen we de volgende klim van 6% over 3 km, dit is dus nog steeds heel goed te doen. In de verte doemen de pyreneeén al op, volgens het boekje nog een klim van 10% en nog een van 8%. Nou mooi niet dus, we kregen meerdere klimmetjes van de 10% en ook meerdere van 8% en ook een klim van wel 12%. Dus dat viel behoorlijk tegen, Wil is twee maal afgestapt om te lopen. Op een bepaalt moment kwamen we het dorpje in en stonden we boven in het dorpje te genieten van het uitzicht, en toen zagen we de camping beneden aan het riviertje liggen. Dus de camping was snel gevonden, tent opgezet en koffie gezet. Later lekker gedouched, en na het douchen had ik mijn handdoek over mijn fiets gelegd om te drogen, en tot onze verbazing kwam er een roodborstje rond onze tent huppelen. Na enige tijd ging hij op de handdoek op mijn fiets zitten, ging weer even weg en kwam dan weer terug om weer op de handdoek plaats te nemen erg leuk. We dachten vanavond nog even lekker buiten te kunnen zitten, nou mooi niet dus want het begon te regenen. Dat werd dus geen biertje op het terras, dus alles naar binnen en de tent dicht. Maar we hebben hier ook internet zodat ik onze blog weer bij kan werken.
Groetjes uit een mooi maar een beetje nat Frankrijk Wil en André

Hier hebben we koffie gedronken

In de verte de Pyreneeén

Het koolmeesje wat kwam buurten.

Vanaf daarboven zagen we de camping.

Onze camping ligt aan een klein riviertje.